Situaţia din Thailanda: Washingtonul respinge calendarul electoral fixat de juntă

Statele Unite au respins categoric, vineri, planul şefului juntei militare care tocmai a preluat puterea în Thailanda de a nu organiza alegeri în cel puţin un an.

316 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Thailanda: Washingtonul respinge calendarul electoral fixat de juntă

CRIZA DIN THAILANDA: Washingtonul respinge calendarul electoral fixat de juntă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim că au anunţat o, citez, foaie de parcurs către democraţie, dar aceasta conţine foarte puţine detalii", a denunţat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki.

Potrivit Washingtonului, a subliniat ea, cea mai bună modalitate de a merge înainte este "fixarea unui calendar pentru organizare de alegeri anticipate şi facilitarea desfăşurării unui proces electoral deschis şi transparent".

Şeful juntei care tocmai a preluat puterea în Thailanda a anunţat vineri că nu va organiza alegeri în cel puţin un an.

După puţin peste o săptămână de la preluarea puterii, generalul Prayut Chan-O-Cha s-a adresat naţiunii pentru a face cunoscută "agenda sa de un an şi trei luni" până la alegeri.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a apreciat că acest calendar de 15 luni este prea lung.

"Nu ne dorim ca lucrurile să se termine în haos", a subliniat Psaki.

"Credem că fixarea unei agende pentru alegeri anticipate este (...) singura măsură adecvată", a insistat ea.

"Nu există niciun motiv (ca alegerile) să nu poată avea loc într-un termen mai scurt scurt", a conchis purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici