Şomajul în rândul tinerilor din Grecia a trecut de 60%

Şomajul în rândul tinerilor din Grecia a crescut în luna februarie pentru prima dată peste nivelul de 60%, reflectând recesiunea puternică a economiei elene, după ani de măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali ai guvernului.

173 afișări
Imaginea articolului Şomajul în rândul tinerilor din Grecia a trecut de 60%

Şomajul în rândul tinerilor din Grecia a trecut de 60% (Imagine: Shutterstock)

În rândul persoanelor cu vârsta de 15-24 de ani, rata şomajului s-a situat la 64,2% în februarie, faţă de 59,3% în ianuarie, potivit cotidianului elen Kathimerini.

Pe ansamblu, rata şomajului a avansat la 27%. În ianuarie, şomajul s-a situat la 26,7%, cifră revizuită faţă de nivelul anunţat anterior.

Grecia a redus salariul minim pentru persoane sub 25 de ani cu 32%, la circa 500 de euro, pentru a stimula angajarea.

Economia Greciei se află în al şaselea an de recesiune, în urma reducerilor de cheltuieli şi majorărilor de taxe adoptate de guvern. Măsurile de austeritate au fost cerute de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional în cadrul unor pachete de împrumuturi externe care au salvat statul elen de la colaps financiar. Contacţia economiei Greciei este estimată la 4,2-4,5% în acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici