SONDAJ: Aproape 70% dintre americani cred că Hillary Clinton va câştiga scrutinul prezidenţial din SUA

Aproape 70% dintre alegătorii americani cred că Hillary Clinton, candidatul democrat, va câştiga scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie, dar cei mai mulţi apreciază că politicianul republican Donald Trump nu va recunoaşte rezultatul, relevă un sondaj CNN/ORC.

1199 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Aproape 70% dintre americani cred că Hillary Clinton va câştiga scrutinul prezidenţial din SUA

Hillary Clinton

Potrivit sondajului, 68% dintre americani cred că Hillary Clinton va fi preşedintele Statelor Unite, iar 66% sunt convinşi că scrutinul va fi corect.

Aproape 80% dintre alegători cred că, după validarea rezultatelor, candidatul învins va trebui să recunoască înfrângerea şi rezultatele. Însă, 52% apreciază că există riscul ca, în cazul unei înfrângeri, Donald Trump, care a evocat riscul unor fraude electorale, să nu recunoască rezultatele.

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, a declarat săptămâna trecută că va respecta un rezultat "clar" al scrutinului prezidenţial, chiar dacă ar pierde, precizând că îşi rezervă şi dreptul de a contesta alegerile. Trump a afirmat că echipa democrată pregăteşte fraude masive în scrutinul prezidenţial, acuzându-i pe liderii republicani de complicitate. "Sigur că au loc fraude masive în procesul electoral. De ce neagă liderii republicani acest lucru? Sunt atât de naivi!", a transmis Donald Trump.

În replică, preşedintele Barack Obama i-a recomandat candidatului republican să înceteze acuzaţiile lipsite de fundament privind presupuse fraude care s-ar pregăti în scrutinul prezidenţial. "Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales că procesul electoral este atât de descentralizat şi sunt implicate atât de multe persoane", a declarat Barack Obama. "Nu există dovezi că s-ar fi întâmplat aşa ceva în trecut sau că se va întâmpla acum. L-aş sfătui pe domnul Trump să nu se mai plângă şi să ofere argumente politice dacă vrea să obţină voturi", a subliniat Barack Obama, care o susţine în scrutinul prezidenţial pe democrata Hillary Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici