SONDAJ: Majoritatea francezilor susţin un vot în Parlament privind intervenţia în Siria

Aproape trei sferturi dintre francezi (74 la sută) vor ca Parlamentul să se pronunţe printr-un vot asupra unei intervenţii militare a Franţei în Siria, conform unui sondaj al institutului CSA penru postul de televiziune BFMTV, citat de AFP.

194 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Majoritatea francezilor susţin un vot în Parlament privind intervenţia în Siria

SONDAJ: Majoritatea francezilor susţin un vot în Parlament privind intervenţia în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patruzeci şi doi la sută dintre persoanele chestionate susţin "pe deplin" acest vot al Adunării generale şi al Senatului, 32 la sută "destul de mult".

Parlamentul francez se reuneşte miercuri pentru o dezbatere fără vot privind pertinenţa unei intervenţii în Siria, în aşteptarea votului din Congresul american începând cu 9 septembrie.

"Nu suntem încă acolo", a declarat marţi Francois Hollande în cursul unei conferinţe de presă ca răspuns la o întrebare privind un vot în Parlament în legătură cu dosarul sirian.

Constituţia franceză prevede ca Guvernul să ceară o autorizaţie Parlamentului dacă o operaţiune externă (Opex) se prelungeşte mai mult de patru luni.

Sondajul a fost realizat la 2 şi 3 septembrie pe Internet pe un eşantion naţional reprezentativ de 953 de persoane cu vârste de cel puţin 18 ani, conform metodei cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici