SONDAJ: Sarkozy îl devansează pentru prima dată pe Francois Hollande în turul întâi al prezidenţialelor. Cât la sută din voturi ar obţine în al doilea tur de scrutin

Nicolas Sarkozy se află pentru prima dată în faţa candidatului socialist la preşedinţie Francois Hollande, cu 28,5 la sută (+ 1,5) faţă de 27 la sută (- 1,5) din intenţiile de vot în primul tur, conform unui sondaj Ifop pentru Europe1/Paris Match/Public Senat publicat marţi.

457 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Sarkozy îl devansează pentru prima dată pe Francois Hollande în turul întâi al prezidenţialelor. Cât la sută din voturi ar obţine în al doilea tur de scrutin

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În schimb, conform sondajului, Hollande iese câştigător în al doilea tur de scrutin în faţa preşedintelui în exerciţiu, chiar dacă pierde două puncte comparativ cu sfârşitul lunii februarie, până la 54,5 la sută faţă de 45,5 la sută obţinut de Sarkozy.

În primul tur, Marine Le Pen, preşedintele Frontului naţional (extremă dreaptă), se situează pe poziţia a treia cu 16 la sută (-1) în faţa lui Francois Bayrou, preşedintele MoDem (centru) creditat cu 13 la sută (+ 0,5) şi Jean-Luc Melenchon, candidat al Frontului de stânga cu 10 la sută (+ 1,5).

Sondajul a fost realizat prin telefon în zilele de 11 şi 12 martie, după întâlnirea electorală a lui Nicolas Sarkozy de duminică la Villepinte (regiunea pariziană) pe un eşantion de 1.638 de persoane de peste 18 ani înscrise pe listele electorale şi selecţionate prin metoda cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici