Spania: Cel puţin zece morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1

Cel puţin zece persoane au murit, miercuri, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1 care a provocat panică în oraşul Lorca, situat în sud-estul Spaniei, a anunţat Guvernul de la Madrid.

2205 afișări
Imaginea articolului Spania: Cel puţin zece morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1

Spania: Cel puţin zece morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1 (Imagine: Mediafax Foto)

Televiziunile spaniole au prezentat imagini cu clădiri prăbuşite din Lorca, oraş cu 92.700 de locuitori, situat la 70 de kilometri sud-vest de Murcia. La scurt timp după producerea cutremurului, clopotniţa unei biserici s-a prăbuşit chiar în faţa camerelor de televiziune.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, a fost resimţit până la Madrid, la circa 350 de kilometri nord-vest, şi a avut loc la ora locală 18.47 (19.47, ora României), epicentrul fiind localizat în regiunea Lorca. Cutremurul a fost precedat de un prim seism cu magnitudinea 4,4, produs la ora locală 17.05 (18.05, ora României).

Primarul din Lorca a anunţat iniţial şapte decese în urma cutremurului, bilanţul fiind confirmat de preşedinţia Guvernului spaniol, printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a ordonat imediat trimiterea unei unităţi militare de intervenţie pentru a participa la operaţiunile de salvare.

Ministerul de Interne a anunţat că seismul s-a soldat cu pagube materiale grave.

Directorul serviciilor de seismologie spaniole, Emilio Carreno, a afirmat că regiunea Murcia este una dintre zonele cu cel mai ridicat risc seismic din peninsulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici