Spitalul groazei în Brazilia: Aproape 300 de morţi suspecte într-o secţie de terapie intensivă - VIDEO

O femeie medic de la un spital din sudul Braziliei, acuzată în februarie de uciderea a şapte pacienţi într-o secţie de terapie intensivă, face obiectul unei anchete privind 20 de cazuri similare, în timp ce aproape alte 300 de cazuri ar putea fi considerate suspecte.

948 afișări
Imaginea articolului Spitalul groazei în Brazilia: Aproape 300 de morţi suspecte într-o secţie de terapie intensivă - VIDEO

Spitalul groazei în Brazilia: Aproape 300 de morţi suspecte într-o secţie de terapie intensivă

O echipă condusă de Mario Lobato, un funcţionar în cadrul Ministerului Sănătăţii, anchetează 1.872 de decese înregistrate în ultimii şapte ani la secţia de terapie intensivă coordonată de către Virgina Soares de Souza, în vârstă de 56 de ani, la Spitalul Evanghelic din Curitiba.

Până în prezent, "20 de cazuri suspecte au făcut obiectul unei cereri de anchetă", a precizat pentru AFP Paula Brisola, şefa unităţii de poliţie specializate în crime în domeniul sănătăţii. În opinia sa, alte 300 de cazuri "ar putea face obiectul unor anchete".

Joi, avocatul Virginei Soares de Souza, Elias Mattar, a pus sub semnul întrebării, pentru AFP, rigoarea ştiinţifică a unor declaraţii ale lui Mario Lobato.

Acest domn "vrea să impresioneze cu numărul morţilor dintr-o secţie de terapie intensivă. Înseamnă că nimeni nu a murit (în această unitate) din cauza stării proprii de sănătate, ci că toată lumea a fost asasinată? Ar fi un caz unic în lume", a declarat el.

Virgina Soares de Souza, care neagă toate învinuirile ce i se aduc, a fost reţinută la 19 februarie, fiind acuzată de şapte crime şi complicitate. Ea a petrecut o lună în detenţie provizorie şi aşteaptă procesul, în libertate.

"Nu am fost niciodată neglijentă, nu am fost niciodată imprudentă, nu am fost lipsită niciodată de etică (...). Am exersat medicina în mod conştient şi corect", a declarat ea pentru postul de televiziune Globo.

Acuzaţii identice sunt formulate împotriva a trei medici şi două infirmiere din aceeaşi secţie, în timp ce un fizioterapeut şi un infirmier sunt cercetaţi pentru complicitate.

Potrivit actului de acuzare, mai mulţi pacienţi din această secţie au murit asfixiaţi, după ce au primit o injecţie anesteziantă şi le-a fost redusă alimentarea cu oxigen.

Autorităţile au lansat o anchetă în acest caz, în urmă cu doi ani, după ce au fost denunţate decese suspecte de către foşti angajaţi ai spitalului şi rude ale pacienţilor.

Postul de televiziune Globo a difuzat înregistrări ale unor convorbiri telefonice în care de Souza afirmă că dorea să "descongestioneze" unitatea. "Din păcate, misiunea noastră este să fim intermediari pentru a-i duce dincolo", spune ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici