Standard & Poor’s nu crede că Guvernul poate să crească pensiile românilor cu mai mult de 10% din toamnă

  • Agenţia de rating Standard & Poor’s crede că pensionarii români vor primi din toamnă pensii mai mari cu 10% şi nu cu 40%
  • S&P precizează că majorarea pensiilor cu 10% va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021
  • Analiştii consideră că procentul de 10% avansat de S&P este unul realist
718 afișări
Imaginea articolului Standard & Poor’s nu crede că Guvernul poate să crească pensiile românilor cu mai mult de 10% din toamnă

Standard & Poor’s nu crede că Guvernul poate să crească pensiile românilor cu mai mult de 10% din toamnă

Peste cinci milioane de pensionari români ar putea să primească, de la 1 septembrie, o creştere a pensiilor de doar 10%, potrivit agenţiei de rating Standard & Poor’s.  Deşi legislaţia le promitea oamenilor pensii mai mari cu 40%, coronavirusul şi agenţiile de rating dau peste cap promisiunile politicienilor, chiar în an electoral. S&P spune că majorarea pensiilor din sectorul public ar avea un impac semnificativ asupra finanţelor publice.

"Pensiile vor creşte cu aproximativ 10%. Asta va adăuga 1% din PIB la deficitul bugetar în 2021", arată raportul S&P.

Adrian Benţa, consultant fiscal: Decizia agenţiei S&P a pornit de la prezumţii care sunt de bun-simţ: o creştere a pensiilor cu un procent de 10% care să nu arunce în aer finanţele publice din România.

Aurelian Dochia, analist economic: Toate cifrele care sunt avansate mi se pare că sunt realiste 00.17 CUT 00.33 Începem să ne apropiem de nişte orizonturi mai realiste şi în ceea ce priveşte creşterile pensiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici