Stare de urgenţă în Brazilia: Şapte morţi şi 9.000 de evacuaţi în urma ploilor torenţiale

Şapte persoane au murit, una este declarată dispărută şi alte 9.000 au fost evacuate, în timp ce 53 de oraşe au intrat în stare de urgenţă în urma alunecărilor de teren provocate de ploile puternice din statul brazilian Minas Gerais.

196 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Brazilia: Şapte morţi şi 9.000 de evacuaţi în urma ploilor torenţiale

Stare de urgenţă în Brazilia: Şapte morţi şi 9.000 de evacuaţi în urma ploilor torenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au pus în alertă şi populaţia din Nova Friburgo cât şi alte municipalităţi aflate în munţi, la o sută de kilometri de Rio de Janeiro.

Ploile care au început în octombrie şi s-au intensificat în cursul săptămânii trecute au dus la rănirea a 32 de persoane şi la evacuarea a altor 9.635, distrugând 84 de case, conform unui bilanţ oficial.

A fost declarată stare de urgenţă în 53 de municipalităţi din Statul Minas Gerais, situat la sud-est de Brasilia, aşteptându-se noi ploi torenţiale.

În Nova Friburgo, unde anul trecut au murit 400 de persoane, "a plouat în ultimele 48 de ore cât plouă într-o lună, în medie, în această perioadă a anului", au declarat oficiali ai statului Rio. Starea de urgenţă din acest stat a fost anulată, precum şi în Petropolis, motivul fiind diminuarea intensităţii ploilor.

În ianuarie 2011, această regiune a fost afectată de alunecări de teren şi inundaţii care au provocat moartea sau dispariţia a peste 1.000 de persoane, acestea reprezentând una dintre cele mai grave catastrofe naturale din Brazilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici