Statele Unite ale Americii şi China îşi vor respecta acordurile. Ce a transmis preşedintele american Joe Biden

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, susţine că împreună cu omologul său chinez Xi Jinping vor respecta acordurile mutuale semnate
  • Prin politica „o singură China”, SUA recunoaşte legitimitatea chineză în detrimentul Taiwanului
  • Totuşi, legea privind relaţiile din Taiwan prevede ajutor militar în caz de agresiune din partea Chinei
1103 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ale Americii şi China îşi vor respecta acordurile. Ce a transmis preşedintele american Joe Biden

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Joe Biden a dat asigurări că Statele Unite ale Americii îşi vor respecta atât acordul semnat cu Republica Populară Chineză cât şi cu Taiwanul. Pe fondul escaladării tensiunilor dintre Taipei şi Beijing, Biden declară că omologul său chinez Xi Jinping este deschis la dialog.

"Am vorbit cu Xi despre Taiwan. Suntem de acord să respectăm acordurile mutuale agreate în privinţa insulei. Am stabilit împreună anumite limite pentru a evita pe viitor disensiunile”, a declarat Joe Biden.

Taiwan are propria constituţie, armată, lideri aleşi democratic şi se consideră un stat suveran.
Cu toate acestea însă, Beijingul consideră Taiwanul o provincie separatistă şi nu a exclus niciodată posibilitatea utilizării forţei pentru a realiza unificarea cu insula.

Statele Unite continuă să vândă arme către Taiwan ca parte a Legii privind relaţiile cu Taiwanul din 1979, act semnat la Washington, care prevede că SUA trebuie să ajute insula suverană să se apere în caz de agresiune, relatează BBC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici