Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea liderului talibanilor pakistanezi

Statele Unite au anunţat, vineri, o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea mollahului Fazlullah, liderul Mişcării talibanilor pakistanezi, informează site-ul agenţiei Reuters.

8785 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea liderului talibanilor pakistanezi

Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea liderului talibanilor pakistanezi

Departamentul de Stat american a anunţat şi recompense de câte trei milioane de dolari pentru informaţii despre doi lideri ai unor grupuri afiliate Mişcării talibanilor pakistanezi, Abdul Wali şi Mangal Bagh, acuzaţi că atacă vehicule NATO de aprovizionare.

Anunţul a fost făcut în timpul vizitei la Washington a ministrului pakistanez de Externe, pentru discuţii despre intensificarea operaţiunilor de combatere a terorismului şi despre strategia SUA în Afganistan.

"Toţi aceşti indivizi au comis ori prezintă riscuri semnificative de a comite atacuri teroriste care ameninţă securitatea Statelor Unite şi cetăţenilor americani", a argumentat Departamentul de Stat.

Mişcarea talibanilor pakistanezi comite încă atacuri, dar grupul insurgent a pierdut controlul teritoriilor ocupate în Pakistan de când a atacat în decembrie 2014 o şcoală militară, un atentat soldat cu moartea a 132 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici