Statele Unite caută soluţii pentru ca Rusia să nu evite sancţiunile

  • Statele Unite pregătesc noi măsuri împotriva evitării sancţiunilor de către Rusia, a declarat joi consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden.
  • "În cursul zilelor următoare ne vom concentra pe evaziune", a declarat consilierul pe probleme de securitate naţională Jake Sullivan într-un interviu acordat la Economic Club of Washington.
477 afișări
Imaginea articolului Statele Unite caută soluţii pentru ca Rusia să nu evite sancţiunile

"Cred că vom avea câteva anunţuri în următoarele săptămâni care să identifice ţinte care încearcă să faciliteze această evaziune atât în interiorul Rusiei, cât şi în afara ei", a spus el, fără a da detalii despre planurile viitoare, scrie Reuters.

Dar Sullivan a spus că Washingtonul nu doreşte să dea înapoi iahturi şi alte bunuri confiscate de la persoane pe care le consideră oligarhi şi care au legături cu Putin.

"Preşedintele analizează în mod activ modul în care putem face faţă faptului că, pe măsură ce confiscăm aceste bunuri, obiectivul nostru nu este să le dăm înapoi", a spus el.

El a mai spus că orice efort al Rusiei de a întrerupe transferurile de arme de care beneficiază Ucraina ar putea escalada conflictul cu Occidentul.

"Statele Unite nu operează în interiorul teritoriului Ucrainei, aşa că, dacă ruşii, evident, ar lovi teritoriul NATO, ar invoca articolul 5 şi ar fi o schimbare completă a situaţiei".

Articolul 5 din Carta NATO spune că un atac asupra unui membru al alianţei militare este un atac asupra tuturor membrilor săi. Acesta a fost invocat o singură dată, după atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici