Statele Unite îndeamnă Rusia şi China să contribuie la găsirea unei soluţii pentru criza din Siria

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a îndemnat Rusia şi China, aliaţi ai regimului de la Damasc, să contribuie la găsirea unei soluţii la criza din Siria.

229 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îndeamnă Rusia şi China să contribuie la găsirea unei soluţii pentru criza din Siria

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că este un drum de parcurs şi suntem pregătiţi să urmăm acest drum. Invităm Rusia şi China să contribuie la găsirea unei soluţii", a declarat Clinton în cursul vizitei efectuate în oraşul georgian Batumi.

Rusia a anunţat marţi că nu consideră menţinerea la putere a preşedintelui Bashar Al-Assad ca fiind o condiţie prealabilă pentru soluţionarea conflictului din Siria, conform adjunctului ministrului rus de Externe, Ghennadi Gatilov.

"Nu am spus niciodată că Al-Assad trebuie să rămână neapărat la putere şi aceasta nu este o condiţie pentru găsirea unei soluţii politice", a explicat Gatilov. "Această chestiune trebuie soluţionată de sirieni", adaugă oficialul guvernamental rus.

Până acum, Rusia l-a susţinut constant pe liderul de la Damasc. Liderii UE au cerut Kremlinului, cu ocazia summitului de la Sankt-Petersburg, să colaboreze pentru o "tranziţie politică" la Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici