Statele Unite nu prioritizează acordul nuclear cu Iranul: „nu este punctul nostru de interes în acest moment”

  • SUA trece în plan secund semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul
  • Analiştii presupun că mişcarea s-a produs pe fondul războiului din Ucraina, unde toată atenţia Washingtonului este concentrată
  • Teheranul nu şi-a arătat disponibilitatea şi interesul pentru ca relansarea acordului nuclear să se producă
1560 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu prioritizează acordul nuclear cu Iranul: „nu este punctul nostru de interes în acest moment”

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite nu prioritizează relansarea acordului nuclear cu Iranul în acest moment, în condiţiile în care Teheranul nu şi-a manifestat disponibilitatea în această direcţie.

„Nimic din ceea ce am auzit în ultimele săptămâni nu sugerează că administraţia de la Teheran şi-a schimbat poziţia. Este foarte clar pentru toată lumea că iranienii nu sunt încă pregătiţi să încheie un acord, cu siguranţă nu unul iminent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

Acordul nuclear SUA-Iran a intrat în vigoare în 2015 pe timpul administraţiei Obama, însă trei ani mai târziu preşedintele Donald Trump l-a anulat şi a reimpus sancţiuni economice dure Iranului. Trump a motivat necesitatea acestei mutări de teamă ca iranienii să nu dezvolte bomba nucleară în laboratoare secrete.

Economia Iranului a suferit drastic de pe urma sancţiunilor din cauza că exporturile sale de petrol au fost înjumătăţite. Oficialii de la Teheran au declarat în repetate rânduri că nu intenţionează să producă arme nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici