Statele Unite salută decizia UE de introducere a Hezbollah pe lista entităţilor teroriste

Secretarul de Stat american, John Kerry, a salutat luni "mesajul puternic" trimis de Uniunea Europeană prin decizia de introducere a aripii militare a Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

154 afișări
Imaginea articolului Statele Unite salută decizia UE de introducere a Hezbollah pe lista entităţilor teroriste

Statele Unite salută decizia UE de introducere a Hezbollah pe lista entităţilor teroriste (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Prin măsura decisă astăzi, UE transmite un mesaj puternic mişcării Hezbollah, care nu mai poate acţiona fără a fi sancţionată. Activităţile Hezbollah vor genera consecinţe, în special în urma atacului de la Burgas şi a planurilor de atentate din Republica Cipru", a declarat Kerry.

Atentatul antiisraelian comis în staţiunea bulgară Burgas pe 18 iulie 2012 s-a soldat cu şapte morţi.

"Introducerea Hezbollah pe lista neagră a Uniunii Europene va avea un impact direct asupra capacităţii de operare în Europa. În contextul în care Hezbollah a accentuat susţinerea pentru regimul brutal condus de Bashar al-Assad şi încearcă să îşi extindă influenţa colaborând cu organizaţii criminale şi teroriste, un număr din ce în ce mai mare de guverne recunosc Hezbollah ca fiind organizaţia teroristă şi destabilizatoare care este", a subliniat Kerry.

Miniştrii de Externe ai statelor europene au decis luni să introducă aripa militară a Hezbollah pe lista oficială a entităţilor teroriste, dând asigurări că dialogul cu liderii politici va continua. Mişcarea şiită libaneză Hezbollah era deja considerată organizaţie teroristă de Statele Unite, Marea Britanie, Olanda şi Australia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici