Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende manevrele militare comune

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nedeterminat exerciţiile militare comune, după cum a decis preşedintele american, Donald Trump, după întrevederea cu liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, relatează site-ul agenţiei Reuters.

407 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende manevrele militare comune

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende manevrele militare comune

"Pentru a susţine rezultatul summitului din Singapore, în coordonare cu aliaţii din Coreea de Sud, secretarul Apărării, James Mattis, a suspendat pe termen nedeterminat exerciţiile militare comune. Este vorba de exerciţiul Protectorul Libertăţii şi de două programe pentru instruirea membrilor Forţelor navale sud-coreene, manevre care urmau să aibă loc în următoarele trei luni", a anunţat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Coreea de Sud şi Statele Unite au decis amânarea pe termen nedeterminat a exerciţiilor militare comune care erau programate în următoarele trei luni. Este vorba de un efect al reuniunilor la nivel înalt între SUA şi Coreea de Nord şi între Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Pot exista şi măsuri suplimentare în cazul în care Coreea de Nord continuă cooperarea productivă", a confirmat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici