Studentul de la Cambridge dispărut în Egipt a fost găsit mort, cu semne de tortură pe corp - FOTO, VIDEO

Un student italian, care a dispărut în Cairo săptămâna trecută, a fost găsit decedat de autorităţile egiptene, iar pe corpul său, abandonat pe marginea unei autostrăzi, au fost descoperite semne de tortură, relatează agenţia de presă Reuters, citând surse din securitate.

5249 afișări
Imaginea articolului Studentul de la Cambridge dispărut în Egipt a fost găsit mort, cu semne de tortură pe corp - FOTO, VIDEO

Student italian dispărut în Egipt a fost găsit mort, cu semne de tortură pe corp - FOTO, VIDEO

Giulio Regeni, în vârstă de 28 de ani, doctorand la Departamentul de Politică şi Studii Internaţionale de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, urma un stagiu la Universitatea Americană din Cairo printr-un acord interuniversitar.

El a dispărut săptămâna trecută, pe 25 ianuarie, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la încheierea regimului de 30 de ani al lui Hosni Mubarak. Ca măsuri de prevenire a posibilelor atacuri înaintea evenimentului aniversar, poliţia a reţinut numeroşi activişti şi a ordonat populaţiei să nu participe la manifestaţii. Niciun protest de amploare nu a avut loc cu această ocazie.

După ce a fost descoperit de autorităţile egiptene, corpul său a fost transportat la o morgă din Cairo, au precizat oficiali ai securităţii şi un lucrător de la respectiva morgă.

Un prieten de-al lui Regeni a anunţat dispariţia tânărului, după ce a plecat din locuinţa sa, din Cairo, pentru a se întâlni cu un prieten în zona centrală a capitalei.

Anul trecut, militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au răpit un cetăţean croat din Cairo, pe care l-au decapitat mai târziu.

"A fost lansată o anchetă pentru a investiga cauza semnelor de tortură de pe corpul său", a precizat un oficial al securităţii pentru Reuters, adăugând că "a fost găsit pe marginea autostrăzii (pe ruta Cairo-Alexandria)".

Potrivit unei surse din Parchetul General, pe corpul bărbatului au fost găsite urme de înjunghiere în zona umerilor şi tăieturi pe urechile şi nasul acestuia.

Ministrul Industriei din Italia, Federica Guidi, şi-a scurtat vizita de două zile în Egipt miercuri noapte după ce autorităţile au anunţat decesul lui Regeni, al cărui corp a fost identificat oficial joi dimineaţă. Guidi a solicitat autorităţilor egiptene să investigheze moartea tânărului înainte de întoarcerea sa în Roma, potrivit biroului de presă al Ministerului Industriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici