SUA anunţă eliminarea islamiştilor din gruparea Khorasan din Siria. Celula Al-Qaida pregătea atentate în Europa şi Statele Unite

Statele Unite i-au "eliminat" în Siria pe membrii grupării Khorasan, formată din foşti combatanţi ai Al-Qaida, care ameninţau interesele americane, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

1668 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă eliminarea islamiştilor din gruparea Khorasan din Siria. Celula Al-Qaida pregătea atentate în Europa şi Statele Unite

SUA anunţă eliminarea islamiştilor din gruparea Khorasan din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că indivizi care pregăteau şi complotau (...) au fost eliminaţi", a declarat contraamiralul John Kirb pentru postul de televiziune ABC.

În afară de organizaţia Stat Islamic, raidurile declanşate de Statele Unite au vizat în noaptea de luni spre marţi gruparea Khorasan, formată din foşti combatanţi ai Al-Qaida, în regiunea Alep, din nordul Siriei, potrivit Pentagonului. Raidurile "au vizat să prevină un atac iminent pregătit de această grupare împotriva intereselor Statelor Unite şi ale occidentalilor", a adăugat Pentagonul.

"Vom evalua în continuare situaţia" din teren, a declarat, pentru postul de televiziune CNN, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, adăugând că "primele informaţii arată că au fost desfăşurate raiduri asupra ţintelor vizate şi acestea vor continua, pentru a preveni comploturile împotriva Europei sau a teritoriului american".

"Gruparea Khorassan" este afiliată organizaţiei Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, care, de asemenea, a anunţat uciderea a 50 de combatanţi aparţinând Al-Nosra în raidurile aeriene din Siria.

Pentagon: Celula Al-Qaida din Siria pregătea atentate în Europa şi Statele Unite

Celula Al-Qaida din Siria, Khorasan, vizată marţi de raiduri aeriene americane, pregătea "atacuri teroriste majore" în Europa şi Statele Unite, anunţă Departamentul american al Apărării.

"Gruparea teroristă Khorasan pregătea atentate care urmau să fie comise în Europa şi Statele Unite", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Potrivit unor experţi americani, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a trimis în Siria militanţi din zonele tribale pakistaneze pentru a forma o celulă teroristă - Khorasan - specializată în recrutarea de islamişti europeni şi americani care au paşapoarte necesare pentru a urca la bordul avioanelor spre Statele Unite. Celula teroristă Khorasan este formată în cadrul Frontului Al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida. Gruparea teroristă ar viza avioane de pasageri care zboară spre Europa şi Statele Unite.

Avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain şi Qatar au efectuat marţi raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic şi ale unei celule Al-Qaida, Khorasan.

"Raidurile aeriene au fost un succes", a comunicat Pentagonul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici