SUA cer întrunirea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru a discuta despre Iran

Statele Unite au cerut întrunirea Consiliul guvernatorilor din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru a discuta despre Iran, a anunţat vineri misiunea americană a agenţiei, potrivit Reuters.

439 afișări
Imaginea articolului SUA cer întrunirea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru a discuta despre Iran

SUA cer întrunirea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru a discuta despre Iran

Diplomaţii care urmăresc agenţia au declarat că se aşteaptă ca întânnirea AIEA să aibă loc miercurea viitoare.

Preşedintele Hassan Rouhani a declarat miercuri că Ianul va creşte stocurile de uraniu îmbogăţit până la ce nivel are nevoie, începând din data de 7 iulie, depăşind limita impusă prin Acordul Nuclear semnat în anul 2015.

De asemenea, dacă semnatarii Acordului Nuclear nu îşi îndeplinesc promisiunile şi îndatoririle, preşedintele de la Teheran a transmis că va ordona reluarea activităţii la reactorul nuclear Arak, începând din data de 7 iulie.

Administraţia din Iran a anunţat recent depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Dacă ţările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

 

Taguri:
sua,
iran,
aiea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici