SUA nu discută pentru moment posibilitatea suspendării ajutorului acordat Egiptului

Administraţia de la Washington nu a început discuţii privind o eventuală suspendare a ajutorului american pentru Egipt, a declarat, duminică, secretarul de Stat american, Hillary Clinton.

14 afișări
Imaginea articolului SUA nu discută pentru moment posibilitatea suspendării ajutorului acordat Egiptului

SUA nu discută pentru moment posibilitatea suspendării ajutorului acordat Egiptului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru moment, nu există nici o discuţie privind suspendarea vreunui ajutor", a spus Clinton, într-o declaraţie acordată postului de televiziune american ABC.

Ea a adăugat însă că Statele Unite analizează permanent angajamentele în materie de ajutor internaţional. "Analizăm şi revizuim ajutoarele în permanentă, dar, pentru moment, încercăm să transmitem un mesaj foarte clar, şi anume că dorim să nu aibă loc violenţe şi nici provocări care să ducă la violenţe", a precizat Clinton.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, declarase vineri că Statele Unite ar putea revizui ajutorul acordat Egiptului, în funcţie de răspunsul autorităţilor de la Cairo faţă de manifestaţiile ostile regimului egiptean.

Egiptul este unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai ajutorului american, numai asistenţa militară cifrându-se la 1,3 miliarde de dolari anual.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici