SUA publică imagini "care demonstrează că Rusia efectuează tiruri asupra Ucrainei" - FOTO

Washingtonul a publicat duminică imagini din satelit care aduc dovezi, în opinia sa, că Moscova a efectuat tiruri de artilerie de pe teritoriul rusesc asupra unor poziţii ale armatei ucrainene.

8599 afișări
Imaginea articolului SUA publică imagini "care demonstrează că Rusia efectuează tiruri asupra Ucrainei" - FOTO

SUA publică imagini "care demonstrează că Rusia efectuează tiruri asupra Ucrainei" (Imagine: twitter)

Departamentul de Stat a trimis presei e-mailuri cu aceste imagini adnotate de către Biroul Directorului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI), care "demonstrează că Rusia efectuează tiruti asupra Ucrainei" cu scopul de a-i susţine pe separaiştii proruşi din estul ţării.

Cele patru imagini relevă porţiuni din frontiera ruso-ucraineană.

Două arată ceea ce Guvernul american afirmă că sunt baterii ruseşti staţionate pe teritoriul rusesc - un grup de lansatoare de rachete şi altul de obuziere.

În imaginile prin satelit apar de asemenea cratere provocate de impactul la sol, în apropiere de poziţii militare aflate de partea ucraineană a frontierei.

O a treia imagine dezvăluie ceea ce Washingtonul afirmă că este armament greu furnizat de către Moscova şi utilizat de către separatişti proruşi din interiorul Ucrainei.

"Zona mare de impact de lângă unităţile militare ucrainene indică tiruri cu lansatoare de rachete multiple. Craterul din partea de jos (a imaginii) arată impactul asupra unui sat", se poate citi în legendă.

Statele Unite au anunţat joi că deţin dovezi că Rusia a bombardat intensiv trupele ucrainene, de pe teritoriul rusesc.

De asemenea, Moscova a avut intenţia să trimită "lansatoare de rachete mai grele şi mai puternice" rebelilor proruşi, a declarat Marie Harf, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, citând surse din cadrul serviciilor americane de informaţii.

În opinia sa, informaţii americane arată că, după doborârea avionului de linie malaysian pe 17 iulie, armament "continuă să traverseze frontiera" cu Ucraina.

Moscova neagă că intervine în mod direct în conflictul ucrainean şi acuză Washingtonul că poartă o vastă campanie împotriva Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici