SUA şi Israelul vor să creeze o alianţă de securitate cu naţiuni arabe pentru contracararea Iranului

Statele Unite şi Israelul depun eforturi pentru crearea unei alianţe de securitate cu state arabe în scopul contracarării atacurilor balistice iraniene în Orientul Mijlociu, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

376 afișări
Imaginea articolului SUA şi Israelul vor să creeze o alianţă de securitate cu naţiuni arabe pentru contracararea Iranului

Proiectul, care ar utiliza tehnologie israeliană pentru crearea unei reţele de sisteme antibalistice şi antiaeriene, s-ar putea concretiza în cursul turneului preşedintelui american, Joseph Biden, în Israel, în Cisiordania şi în Arabia Saudită, în intervalul 13-16 iulie.

În contextul intensificării tensiunilor regionale din cauza controversatului program nuclear iranian, Israelul, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Irakul se confruntă cu atacuri cu drone sau rachete lansate de grupuri islamiste susţinute de Iran. Discuţiile pentru crearea unei reţele antibalistice sunt în stadiul iniţial şi au întâmpinat deja rezistenţă din partea unor naţiuni arabe care nu vor să colaboreze cu Israelul. Dar ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a declarat recent că se conturează o alianţă la nivel de sisteme antiaeriene susţinută de Statele Unite.

Un oficial de la Washington a confirmat că preşedintele Joseph Biden va discuta despre această alianţă de securitate în cadrul turneului în Israel, Cisiordania şi Arabia Saudită. În cursul vizitei în Arabia Saudită, Biden va participa la o reuniune a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.

Proiectul ar urma să conecteze o reţea de radare antiaeriene şi sisteme balistice din Arabia Saudită, Oman, Kuwait, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Irak, Iordania şi Egipt, prin utilizarea de tehnologie antiaeriană israeliană şi prin intermediul bazelor militare americane din Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici