SUA sunt îngrijorate de posibile "ameninţări iminente" la adresa trupelor americane din Irak

Autorităţile militare din SUA şi-au reafirmat marţi preocuparea în legătură cu posibile "ameninţări iminente" la adresa trupelor americane din Irak, venite din partea forţelor sprijinite de Iran, informează agenţia de ştiri Reuters.

950 afișări
Imaginea articolului SUA sunt îngrijorate de posibile "ameninţări iminente" la adresa trupelor americane din Irak

SUA sunt îngrijorate de posibile "ameninţări iminente" la adresa trupelor americane din Irak

Anterior, generalul britanic Chris Ghika, comandantul adjunct al coaliţiei antiteroriste din Irak şi Siria, a părut să contrazică avertismentele alarmante venite dinspre Washington, afirmând că nu se înregistrează o intensificare a ameninţării reprezentate de miliţiile şiite susţinute de Iran.

"Comentariile recente ale adjunctului comandantului (coaliţiei) sunt în contradicţie cu ameninţărilor credibile identificate de serviciile de informaţii americane şi aliate cu privire la forţele armate iraniene din regiune", a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al comandamentului central al armatei americane.

Oficialul american a precizat că forţele SUA sunt "acum la un nivel ridicat de alertă, în timp ce se continuă monitorizarea îndeaproape a ameninţărilor credibile şi eventual iminente la adresa forţelor americane din Irak".

Penatgonul a trimis în Orientul Mijlociu un portavion, bombardiere strategice B-52 şi sisteme antiaeriene Patriot, în contextul amplificării tensiunilor între Iran şi SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici