Statele Unite suplimentează cu 600 de militari efectivele din Irak

Statele Unite vor trimite 600 de militari suplimentari în Irak pentru a oferi consultanţă serviciilor de securitate irakiene în ofensiva pentru eliberarea oraşului Mosul, ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic, anunţă Casa Albă.

966 afișări
Imaginea articolului Statele Unite suplimentează cu 600 de militari efectivele din Irak

Statele Unite suplimentează cu 600 de militari efectivele din Irak

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunţat în urmă cu câteva ore că trupele americane vor oferi instruire şi informaţii militare armatei irakiene în operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul, ocupat de terorişti.

În momentul de faţă, în Irak sunt cel puţin 4.560 de militari irakieni care protejează reprezentanţe diplomatice şi oferă consultanţă serviciilor de securitate irakiene.

Informaţiile privind suplimentarea efectivelor au fost confirmate de Administraţia de la Bagdad. "Preşedintele SUA, Barack Obama, a fost consultat în legătură cu o solicitare a Guvernului irakian în sensul suplimentării instructorilor şi consilierilor militari", a transmis premierul irakian, Haidar al-Abadi, citat de Al Jazeera.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici