Suedia preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Care sunt priorităţile guvernului de la Stockholm

  • Suedia a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE de la Republica Cehă.
  • Suedia, care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene până la 1 iulie, a identificat problemele pe care le va aborda cu prioritate în timpul mandatului său
1522 afișări
Imaginea articolului Suedia preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Care sunt priorităţile guvernului de la Stockholm

Potrivit documentelor pregătite de preşedinţia suedeză, securitatea, competitivitatea, mediul şi tranziţia energetică, valorile democratice şi statul de drept vor fi principalele teme.

"Suedia preia preşedinţia într-un moment în care Uniunea Europeană se confruntă cu provocări fără precedent. O Europă mai ecologică, mai sigură şi mai liberă reprezintă baza priorităţilor noastre", a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson, conform agenţiei Anadolu.

Ţara va acorda prioritate continuării sprijinului militar şi economic acordat Ucrainei şi consideră că procesul de aderare a Ucrainei la UE ar trebui, de asemenea, să fie sprijinit şi că trebuie luate măsuri suplimentare pentru reconstrucţia ţării.

În ceea ce priveşte politica externă, Suedia va acorda prioritate Rusiei.

Referindu-se la importanţa situaţiei de securitate din Balcani, a declarat că stabilitatea şi securitatea în estul Mediteranei sunt în interesul strategic al UE.

Guvernul suedez, care a pledat pentru menţinerea legăturilor transatlantice puternice cu SUA, va încerca, de asemenea, să îşi orienteze politicile economice în contextul în care deciziile economice protecţioniste ale administraţiei americane pot afecta negativ ţările europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici