Susţinători ai lui Hosni Mubarak aduceau copii să arunce cu pietre în protestatarii din Cairo

Susţinători ai lui Hosni Mubarak au adus copii în zona pieţei Tahrir pentru a arunca pietre împotriva protestatarilor, în timpul manifestaţiilor care au condus la demisia preşedintelui egiptean, au povestit mai mulţi copii citaţi de publicaţia britanică The Independent on Sunday.

20 afișări
Imaginea articolului Susţinători ai lui Hosni Mubarak aduceau copii să arunce cu pietre în protestatarii din Cairo

Susţinători ai lui Hosni Mubarak aduceau copii să arunce cu pietre în protestatarii din Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tinerii au povestit cum numeroşi copii ai străzii, care nu aveau bani, au fost convinşi să participe la marşurile pro-Mubarak. Numeroşi alţi copii au intrat singuri în piaţa Tahrir, pentru că au descoperit că protestatarii erau buni cu ei, le ofereau sandvişuri, ţigări şi bani.

Conform unei organizaţii caritabile egiptene, aproximativ 12.000 copii ai străzii au fost prinşi în demonstraţiile rivale din ultimele trei săptămâni.

"Li s-a spus că este datoria lor - un act patriotic naţional - să arunce cu pietre în demonstranţi, să comită acte violente", a declarat un medic egiptean din cartierul Saida Zeinab. Potrivit acestei femei, numeroşi copii au fost atinşi de gloanţe de cauciuc ale poliţiei, atunci când se aflau de partea manifestanţilor pro-democraţie. Cel puţin 12 din acest cartier au fost aduşi la spital cu răni provocate de armele poliţiei.

Statisticile oficiale arată că numai 5.000 de copii cerşetori trăiesc pe străzi, în timp ce organizaţiile neguvernamentale susţin că sunt 50.000 de copii ai străzii în Cairo. Mulţi dintre ei sunt orfani, dependenţi de droguri, iar fetele sunt adesea arestate şi molestate sexual de poliţişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici