Suveranul Pontif: Noile forme de sclavie din lumea contemporană sunt nesiguranţa, sărăcia, emigrarea

Papa Benedict al XVI-lea a deplâns, sâmbătă, "noile probleme şi noile forme de sclavie" din lumea contemporană, cum sunt "nesiguranţa, sărăcia, emigrarea".

462 afișări
Imaginea articolului Suveranul Pontif: Noile forme de sclavie din lumea contemporană sunt nesiguranţa, sărăcia, emigrarea

Suveranul Pontif: Noile forme de sclavie din lumea contemporană sunt nesiguranţa, sărăcia, emigrarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În epoca noastră apar noi probleme şi noi forme de sclavie", atât în lumea bogată, care suferă de nesiguranţa privind viitorul, cât şi în ţările emergente, a spus Suveranul Pontif, în timpul întâlnirii cu o delegaţie a Consiliului Pontifical pentru opere misionare.

În ţările în curs de dezvoltare, victime ale "unei mondializări caracterizate deseori prin căutarea profitului, numărul săracilor, emigranţilor, oprimaţilor, este în creştere", a adăugat Papa Benedict al XVI-lea.

El a reluat şi apelul la adresa creştinilor, cărora le-a cerut "să nu se teamă, în pofida persecuţiilor" motivate de credinţa lor. "Creştinii nu trebuie să se teamă, chiar dacă acum sunt grupul religios expus în cea mai mare măsură persecuţiilor din cauza credinţei", a adăugat Suveranul Pontif.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici