Ţara care ocupă primul loc în Europa în clasamentul PISA

Estonia ocupă primul loc în Europa conform clasamentului internaţional PISA (Program pentru evaluarea internaţională a elevilor), elevii estonieni se situează pe primul loc în toate cele trei domenii de evaluare.

8426 afișări
Imaginea articolului Ţara care ocupă primul loc în Europa în clasamentul PISA

Ţara care ocupă primul loc în Europa în clasamantul PISA

Ponderea elevilor performanţi a crescut, în timp ce ponderea celor care au o performanţă sub nivelul de bază a scăzut. Rezultatele indică faptul că nivelul de educaţie oferit de şcoala de bază nu depinde de mediul socio-economic al unui elev.

Tinerii de 15 ani din Estonia ocupă locul 1 în lectură, ştiinţă şi matematică în Europa, în timp ce în lume, aceştia ocupă locul 5 la lectură, al 8-lea la matematică şi al 4-lea la ştiinţe. Estonia aparţine uneia dintre cele cinci ţări la nivel global, unde elevii au demonstrat rezultate îmbunătăţite în ultimele două domenii.

Rezultatele PISA sugerează că sistemul de educaţie din Estonia este eficient şi asigură echitatea - în comparaţie cu alte ţări, există un număr mare de elevi care, în ciuda dezavantajului socio-economic ating un nivel ridicat de competenţă academică.

„Trebuie să mulţumim în primul rând elevilor, părinţilor şi profesorilor noştri pentru aceste rezultate. Dedicarea şi munca grea din fiecare zi ne oferă motive să ne mândrim cu educaţia noastră. Rezultatele noastre PISA constant constant arată că am făcut alegeri corecte în politica noastră de educaţie în această lume în schimbare rapidă. Mă bucur că Estonia este din ce în ce mai cunoscută şi recunoscută ca naţiune a educaţiei".a declarat Mailis Reps, ministrul Educaţiei şi Cercetării din Estonia.

PISA (Programme for International Student Assessment) este un studiu comparativ internaţional iniţiat de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), cu scopul de a măsura dezvoltarea competenţelor de bază ale elevilor cu vârste între 15 şi 16 ani, în domeniile citire/lectură, matematică şi ştiinţe. Intervalul de vârstă 15-16 ani este reprezentativ pentru finalizarea sau apropierea de finalizarea învăţământului obligatoriu. Evaluarea PISA pune accent pe competenţele necesare pentru viaţa personală, socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pisa,
estonia,
educaţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici