Ţara în care accesul la Facebook a fost blocat

Guvernul unei ţări a dispus luni blocarea reţelei de socializare Facebook "din motive tehnice", însă experţi din acest stat apreciază că această decizie este legată de critici tot mai numeroase la adresa regimului postate în reţea.

1158 afișări
Imaginea articolului Ţara în care accesul la Facebook a fost blocat

Ţara în care accesul la Facebook a fost blocat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nouă furnizori de acces la Internet din Tadjikistan au primit ordinul, printr-un SMS trimis luni dimineaţa de către Autoritatea de Reglementare pentru Telecomunicaţii, să blocheze accesul la reţeaua Facebook «din motive tehnice»", a declarat pentru AFP Asomudin Atoiev, preşedintele Asociaţiei tadjice a furnizorilor de acces la Internet.

"Este vorba despre o abordare neprofesionistă, care încalcă dreptul utilizatorilor şi care dăunează imaginii ţării", a adăugat el.

Contactată de AFP, Autoritatea de Reglemenate pentru Telecomunicaţii din această fostă republică sovietică a refuzat să facă vreun comentariu.

Numeroase critici la adresa preşedintelui Emomali Rakhmon au fost postate pe Facebook.

În martie, Tadjikistanul a ordonat deja blocarea accesului la Facebook timp de o săptămână, dar şi altor site-uri ale unor publicaţii independente, critice faţă de preşedinte, care conduce de aproximativ 20 de ani, în mod autoritarist, această ţară săracă vecină cu Afganistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici