Tensiuni între Polonia şi Belarus, după expulzarea unui diplomat polonez

Guvernul Poloniei a anunţat, miercuri, convocarea pentru explicaţii a însărcinatului cu afaceri al Belarusului, după ce administraţia de la Minsk a expulzat un diplomat polonez, informează agenţia Reuters.

1761 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Polonia şi Belarus, după expulzarea unui diplomat polonez

Sursa foto: Mediafax.ro

„Ministerul polonez de Externe confirmă că însărcinatul cu afaceri al statului Belarus a fost convocat într-un caz legat de expulzarea unui consul polonez", a declarat Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„În această etapă, verificăm informaţiile şi încercăm să clarificăm situaţia", a adăugat oficialul polonez, precizând că a fost expulzat consulul polonez din oraşul Brest.

Relaţiile dintre Belarus şi Polonia sunt tensionate din cauza crizei imigranţilor extracomuniatari. Polonia acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari veniţi din Orientul Mijlociu spre frontiera cu Polonia. Administraţia de la Minsk a respins acuzaţiile. De asemenea, Guvernul de la Varşovia denunţă acţiuni de reprimare îndreptate împotriva etnicilor polonezi din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici