Thailanda ameninţă că interzice Facebook

Thailanda a ameninţat că va interzice Facebook, dacă reţeaua de socializare nu va îndepărta conţinutul considerat ameninţător la adresa securităţii naţionale, informează The Independent.

1302 afișări
Imaginea articolului Thailanda ameninţă că interzice Facebook

Thailanda nu are planuri iminente de a bloca accesul la Facebook, conform unui regulator de telecomunicaţii, aşteptându-se ca reţeaua de socializare să se supună reformelor unei decizii a unui tribunal thailandez de a îndepărta conţinutul solicitat.

Reţeaua de socializare are o dată limită pentru a înlătura 131 de adrese online ale căror conţinut este considerat ameninţător la adresa securităţii sau încalcă legi stricte privind "lezarea mândriei majestăţii".

"Avem documentele necesare din partea tribunalului pentru a bloca 34 de localizatori uniformi de resurse (URL)", a declarat Takorn Tantasith, secretarul şef al Comisiei naţionale pentru radiodifuziune şi telecomunicaţii din Thailanda.

"Facebook a cooperat corespunzător în trecut, blocând localizatori uniformi de resurse solicitaţi", a adăugat acesta.

Reprezentanţii Facebook nu au comentat deocamdată subiectul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici