The Economist compară remanierea Guvernului român cu o gală a premiilor Oscar

Remanierea Guvernului român este comparată cu o gală a premiilor Oscar pe blogul săptămânalului britanic The Economist, care comentează că principalul motiv al acestei schimbări este moţiunea de cenzură cu care Guvernul este ameninţat de opoziţie.

38 afișări
Imaginea articolului The Economist compară remanierea Guvernului român cu o gală a premiilor Oscar

Premierul Emil Boc (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

"A fost ca o ceremonie de Oscar. Unii dintre câştigători au fost surprinşi, chiar emoţionaţi până la lacrimi, dar foarte bucuroşi că au fost consideraţi merituoşi", se poate citi pe blogul publicaţiei britanice.

"Este greu pentru mine, nu mă aşteptam să primesc acest post ... Dar sunt pregătit, altfel nu l-aş fi acceptat", a declarat noul ministru român de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, la preluarea postului.

Este puţin probabil însă ca această remaniere să rezolve lupta internă din interiorul Partidului Democrat Liberal, susţine publicaţia. Principalul motiv pentru care premierul Emil Boc a efectuat aceste schimbări a fost evitarea votării unei moţiuni de cenzură cu care Guvernul său este ameninţat de opoziţie.

The Economist subliniază că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost înlocuit cu fostul ministru pentru Integrare Europeană, în încercarea de a mări absorbţia fondurilor europene, pe care Berceanu a recunoscut că îi este "prea greu" să le obţină. "În majoritatea ţărilor foste comuniste fondurile europene sunt cheltuite în special pe drumuri şi aeroporturi", comentează publicaţia, amintind că reţeaua de căi ferate a României este într-o stare "îngrozitoare", iar construcţia de autostrăzi a fost oprită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici