Thomas Baekelandt, nominalizat pentru postul de ambasador al Belgiei în România

Regele Belgiei a aprobat numirea a 27 de şefi de misiuni diplomatice belgiene, printre care şi Thomas Baekelandt, propus pentru postul de ambasador în România, a anunţat joi Ministerul belgian de Externe, într-un comunicat postat pe site-ul său.

256 afișări
Imaginea articolului Thomas Baekelandt, nominalizat pentru postul de ambasador al Belgiei în România

Thomas Baekelandt, nominalizat pentru postul de ambasador al Belgiei în România (Imagine: ARHIVA Mediafax Foto / AFP)

La propunerea ministrului Afacerilor Externe, Didier Reynders, regele Philippe a aprobat numirea a 27 de şefi de misiuni diplomatice (ambasade, consulate generale şi reprezentanţe permanente pe lângă organizaţii internaţionale), care îşi vor prelua funcţiile în cursul verii, după ce ţările-gazdă îşi vor da agrementul, respectiv după ce obţin acreditarea pe lângă organizaţia internaţională.

Thomas Baekelandt, în prezent ambasador la Amman (pentru Iordania şi Irak), a fost propus pentru a prelua conducerea ambasadei belgiene din România. El va fi înlocuit la misiunea din Iordania de Hendrik Van de Velde, purtător de cuvânt al Ministerului belgian de Externe.

Actualul ambasador al Belgiei în România, Philippe Beke, a fost propus pentru postul de ambasador în Finlanda.

Thomas Baekelandt s-a alăturat serviciului diplomatic în 1982 şi a deţinut mai multe funcţii în cadrul reprezentanţelor Belgiei, inclusiv la ONU şi la NATO. El a fost de asemenea consilier în departamentul de securitate europeană al Ministerului belgian de Externe şi coordonator al luptei împotriva terorismului în cadrul Ministerului de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici