Timoşenko refuză să fie examinată de personalul medical al închisorii, deşi starea ei se agravează

Administraţia penitenciarelor din Ucraina susţine că Iulia Timoşenko, fost prim-ministru, aflată în închisoare din august, a refuzat să fie examinată de personalul medical al închisorii, deşi starea ei de sănătate s-a deteriorat.

1038 afișări
Imaginea articolului Timoşenko refuză să fie examinată de personalul medical al închisorii, deşi starea ei se agravează

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Personalul medical al închisorii i-a propus lui Timoşenko, în cadrul controlului său de sănătate, să îi facă analize de sânge în instituţiile aparţinând serviciului penitenciar, fără ca informaţiile medicale să fie dezvăluite public, relatează Ukrainian News Agency, în pagina electronică.

Potrivit administraţiei penitenciarelor, fostul premier a refuzat această ofertă. Instituţia precizează însă că, în prezent, personalul medical de la închisoarea Lukianivka supraveghează în continuare starea de sănătate a fostului premier.

Apărarea lui Timoşenko intenţionează să ceară Curţii de Apel din Kiev să îi permită fostului premier să fie examinat la o instituţie medicală civilă.

Parlamentarul Serghei Vlasenko, din cadrul partidului lui Timoşenko, a declarat, după ce a vizitat-o pe aceasta în închisoare, că ea nu poate să meargă singură. Anterior, administraţia penitenciarelor afirmase că aceasta are dificultăţi la mers.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici