Tiruri de rachetă din Gaza înspre Israel, care a ripostat

Şapte rachete au fost lansate, luni, din Fâşia Gaza înspre Israel, potrivit armatei israeliene care a ripostat cu un raid aerian asupra mai multor zone asociate Hamas în enclava palestiniană.

364 afișări
Imaginea articolului Tiruri de rachetă din Gaza înspre Israel, care a ripostat

Tiruri de rachetă din Gaza înspre Israel, care a ripostat (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Rachetele au căzut în regiunea Negev, în sudul Israelului, dintre care două în oraşul Sderot, unde au avariat uşor un drum într-un sector rezidenţial, potrivit armatei şi poliţiei israeliene.

Aviaţia israeliană a ripostat atacând "două instalaţii de activităţi teroriste în sudul Fâşiei Gaza şi o a treia în centru", a anunţat armata, asigurând că ţintele vizate au fost lovite.

Surse din cadrul serviciilor de securitate din Gaza au evocat atacuri aeriene pe un teren gol în tabăra de refugiaţi din Nuseirat (centru) şi împotriva unei baze a aripii armate a Hamas la Khan Yunis (sud), provocând doi răniţi uşor.

Sursele palestiniene au anunţat, de asemenea, tiruri operate de marina israeliană împotriva bazei Khan Yunis, dar armata nu a confirmat.

Forţele Hamas au evacuat bazele de teama unor noi raiduri, a precizat o sursă din cadrul serviciilor de securitate palestiniene.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, înaintea tirurilor de rachetă, activiştii palestinieni au tras o rachetă antitanc asupra unei patrule militare la frontieră, dar fără a provoca victime sau pagube materiale.

Aceste tiruri au avut loc în ultima zi a Paştelui evreiesc, zi de sărbătoare în Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici