Trafic cu câini de rasă şi cheile celulelor, în închisoare

Gardienii unei închisori din nordul Chinei au organizat o reţea de trafic pentru a le livra deţinuţilor câini de rasă, telefoane mobile şi chiar copii ale cheilor celulelor acestora, a relatat marţi presa din Shanghai.

897 afișări
Imaginea articolului Trafic cu câini de rasă şi cheile celulelor, în închisoare

Trafic cu câini de rasă şi cheile celulelor, în închisoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O anchetă desfăşurată în închisoarea din provincia Hebei a demonstrat că gardienii îşi sporeau veniturile vânzându-le deţinuţilor câini de rasă, băuturi alcoolice sau telefoane mobile cu acces la Internet, potrivit Oriental Morning Post.

Unii dintre deţinuţi au obţinut în acest fel inclusiv chei ale celulelor lor, afirmă Shanghai Daily.

Ancheta a fost declanşată în septembrie, după evadarea unui deţinut. Administraţia penitenciarului a invocat condiţiile improprii din închisoarea din oraşul Shenzhou, aflată într-o clădire construită cu 40 de ani în urmă şi afectată de întreruperi frecvente ale alimentării cu energie, care blochează sistemele de securitate.

Autorităţile au anunţat arestarea mai multor gardieni şi au decis închiderea închisorii şi transferarea celor circa 3.000 de deţinuţi într-un penitenciar aflat în construcţie în apropiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici