Traficul este în continuare perturbat în Europa din cauza intemperiilor

Valul de frig timpuriu continuă să perturbe sâmbătă transporturile în Europa, în timp ce greva surpriză a controlorilor de trafic din Spania a accentuat haosul.

36 afișări
Imaginea articolului Traficul este în continuare perturbat în Europa din cauza intemperiilor

Traficul este în continuare perturbat în Europa din cauza intemperiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În MAREA BRITANIE, numeroase zboruri aveau întârzieri sâmbătă, în timp ce transporturile feroviare funcţionau parţial, cu frecvente întârzieri pe mai multe rute.

Ploaia va înlocui sâmbătă ninsoarea în unele regiuni ale Angliei şi Ţării Galilor, temperaturile urmând să ajungă la 7 grade Celsius la Londra, unde zăpada aproape a dispărut sâmbătă.

În Scoţia, autorităţile le-au cerut schiorilor şi turiştilor să fie prudenţi la acest sfârşit de săptămână, din cauza riscului de avalanşe.

În FRANŢA, în Alpi, prefectura din Haute-Savoie a avertizat sâmbătă în privinţa riscului de avalanşe "bine conturat" duminică şi care ar urma să se accentueze luni, când sunt aşteptate noi precipitaţii, urmate de o încălzire a vremii.

Luni, odată cu creşterea temperaturilor şi sosirea ploilor, posibilitatea producerii de avalanşe "va atinge cel mai probabil nivelul de risc puternic", a avertizat aceasta.

Pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, Direcţia generală pentru aviaţie civilă (DGAC) le-a cerut sâmbătă companiilor aeriene "să recurgă la reducerea cu 20 la sută a programelor de zbor (...) între orele 09.00 şi 16.00" (10.00 şi 17.00 ora României), din cauza ninsorilor şi a poleiului.

În SPANIA, aeroporturile sunt practic paralizate în urma unei greve ilegale a controlorilor de trafic aerian.

Guvernul spaniol a decretat sâmbătă "stare de alertă", ceea ce face posibilă urmărirea penală a greviştilor, a anunţat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba.

Ninsorile au provocat probleme serioase şi pe aeroportul din Bruxelles, în BELGIA, care riscă să se agraveze, au avertizat autorităţile aeroportuare. În afară de zborurile anulate către peninsula Iberică din cauza grevei controlorilor de trafic, zăpada şi vizibilitatea redusă vor determina întârzieri ale avioanelor de la jumătate de oră la o oră.

La Geneva, în ELVEŢIA, Spitalul Universitar se confruntă cu un aflux de pacienţi care au căzut din cauza intemperiilor, cele mai grave din 1985, potrivit meteorologilor.

În POLONIA, nouă persoane au murit de frig în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul victimelor la 31 de la începutul lui decembrie şi 46 de la începutul lui noiembrie, a anunţat sâmbătă poliţia poloneză.

În sudul AUSTRIEI, în Carinthia, aproximativ 800 de locuinţe au rămas fără curent electric sâmbătă, iar traficul este perturbat pe alocuri din cauza copacilor căzuţi sub greutatea zăpezii.

GERMANIA înregistrează pe tot teritoriul temperaturi negative şi noi ninsori sunt aşteptate duminică în aproape toată ţara.

În CEHIA, termometrul arăta 20 de grade Celsius în cursul nopţii, iar transportul feroviar a fost puternic perturbat din cauza bucăţilor de gheaţă care blochează macazurile pe unele tronsoane.

O parte din PORTUGALIA se află, de asemenea, sub zăpadă, iar aproximativ 20 de drumuri secundare au fost blocate în centrul şi nordul ţării.

În nordul ALBANIEI, peste 9.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor care afectează ţara de o săptămână şi care au avariat peste 7.000 de case, au anunţat autorităţile. Mai multe sate din regiunea Shkodra sunt izolate, iar locuitorii lor sunt în pericol.

Poliţia şi armata au mobilizat 1.400 de persoane pentru a ajuta sinistraţii.

La Veneţia, în ITALIA, un sportiv italian a traversat înot în apnee, vineri, celebra Piaţă San Marco profitând de mareea care a inundat peste jumătate din oraş.

Sportivul a aşteptat ca mareea să ajungă la amploarea maximă, respectiv la 136 de centimetri deasupra nivelului mării, pentru a plonja în apa noroioasă şi a parcurge circa 100 de metri, pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu o campanie a Ministerului Sănătăţii de prevenire a accidentelor şi înecării copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici