TRAGEDIA MINIERĂ din Turcia: Compania care administrează mina Soma respinge orice acuzaţii de "neglijenţă"

Compania care administrează mina de cărbune de la Soma, din vestul Turciei, unde 284 de mineri au murit în accidentul de marţi, a respins vineri orice acuzaţii de "neglijenţă".

260 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA MINIERĂ din Turcia: Compania care administrează mina Soma respinge orice acuzaţii de "neglijenţă"

Compania care administrează mina Soma din Turcia respinge orice acuzaţii de "neglijenţă"

"Nu am comis nicio neglijenţă în acest accident", a afirmat Akin Celik, directorul de exploatare al companiei Soma Kömür Isletmeleri A.S, într-o conferinţă de presă, la Soma, precizând că o explozie provocată de praful de cărbune ar putea fi la originea tragediei.

Un alt reprezentant al companiei, Ramazan Dogru, a respins posibilitatea unui scurtcircuit la panoul unui transformator din galerii, evocată în urma accidentului.

"Nu are nicio legătură cu transformatorul", a afirmat el, explicând că, în acest caz, cauza exactă a tragediei va fi aflată după analizarea tuturor informaţiilor. "Deocamdată, nu ştim care sunt cauzele accidentului", a adăugat el.

Directorul companiei, Alp Gürkan, a deplâns, la rândul său, "tragedia", asigurând că mina respecta toate normele de securitate.

În urma accidentului, Alp Gürkan, este acuzat de presă că a insistat asupra rentabilităţii şi profitului, în defavoarea securităţii minerilor.

În 2002, într-un interviu pentru un cotidian din Turcia, Alp Gürkan se lăuda că a reuşit reducerea costurilor de producţie la 24 de dolari pe tonă, faţă de 130 înainte de privatizarea minei de la Soma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici