Trei bărbaţi, inclusiv un moldovean, arestaţi la Moscova după un schimb de focuri

Trei membri ai unui grup infracţional, dintre care un cetăţean moldovean, au fost reţinuţi de poliţia moscovită, suspectaţi de furtul a 30 de milioane ruble (circa 500.000 euro) în urma unui schimb de focuri din apropierea unui staţii de metrou foarte frecventată, informează site-ul agenţiei AFP.

201 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi, inclusiv un moldovean, arestaţi la Moscova după un schimb de focuri

Trei bărbaţi, inclusiv un moldovean, arestaţi la Moscova după un schimb de focuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Poliţiştii din cadrul Departamentului de investigare a crimelor şi ai Forţelor speciale au reţinut trei membri ai unui grup criminal specializat în jefuirea vehiculelor care transportă sume de bani", potrivit unui comunicat al poliţiei din Moscova publicat după intervenţia de miercuri.

Poliţiştii au tras cu armele din dotare, încercând să-i oprească pe suspecţii care se aflau într-o maşină parcată aproape de staţia de metrou principală din Paveleţki.

După ce martorii au postat poze de la faţa locului pe reţelele de socializare, presa rusă a comparat schimbul de focuri din plină zi cu o scenă caracteristică vechilor confruntări ale poliţiei cu mafia rusească din anii 1990. În timpul urmăririi, maşina celor trei infractori a lovit un autoturism al poliţiei şi încă cinci maşini. De asemenea, presa a condamnat faptul că poliţiştii au tras focuri de armă, în condiţiile în care ar fi putut răni uşor unii trecători din apropierea scenei.

"În urma ultimului jaf organizat, presupuşii hoţi au furat mai mult de opt milioane de ruble ruseşti (aproximatix 150.000 de euro) după ce au atacat un transport de curierat, în luna mai", au declarat reprezentaţi ai poliţiei moscovite.

Se presupune că suspecţii au întreprins o serie de atacuri asupra serviciilor de curierat de acest tip în ultimele 18 luni, jefuind mai mult de 30 de milioane de ruble.

"Cele trei persoane reţinute sunt suspectate pentru mai mult de 20 de jafuri", a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Moscova, Andrei Galiakberov, pentru agenţia naţională de presă a Rusiei, TASS.

Potrivit informaţiilor difuzate de televiziunile ruseşti, cei trei bărbaţi provin din Republica Moldova, Georgia şi Tadjikistan. Ei sunt audiaţi la sediul poliţiei moscovite şi până în momentul de faţă nu au fost puşi sub acuzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici