Trump anunţă că amână cu două săptămâni deportarea în masă a imigranţilor ilegali din SUA/ Care este motivul invocat

Preşedintele Donald Trump a declarat că va întârzia operaţiunile de deportare în masă a imigranţilor ilegali programate pentru duminică, întrucât doreşte un compromis cu liderii democraţi în acest sens, relatează Reuters.

1610 afișări
Imaginea articolului Trump anunţă că amână cu două săptămâni deportarea în masă a imigranţilor ilegali din SUA/ Care este motivul invocat

Trump anunţă că amână cu două săptămâni deportarea în masă a imigranţilor ilegali di SUA. Care este motivul invocat

Într-un mesaj publicat sâmbătă după-amiază, Trump a afirmat că "la cererea democraţilor, am întârziat procesul de deportare a imigranţilor ilegali timp de două săptămâni pentru a vedea dacă democraţii şi republicanii se pot întâlni şi pot rezolva problema azilului şi a lacunelor legale."

Trump a avertizat că dacă nu se ajunge la un compromis, "Deportarea începe!"

Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic şi ţări ale Americii Centrale.

În baza unui acord semnat luna trecută, Mexicul a acceptat să găzduiască imigranţii din America Centrală care solicită azil în Statele Unite până când cazurile lor vor fi analizate de către autorităţile americane. Potrivit acordului, Mexicul va trimite trupe ale Gărzii Naţionale pentru a-i împiedica pe imigranţii din America Centrală să ajungă la graniţa cu Statele Unite. Acordul a fost semnat de către autorităţile mexicane pentru a evita ca preşedintele american să dea curs introducerii unei taxe de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici