Trump, în Filipine. Cel puţin 16 răniţi în cursul protestelor anti-Trump de la Manila/ Trump a discutat succint cu Duterte şi despre situaţia drepturilor omului

Sute de activişti de stânga, fermieri şi studenţi au participat luni la un miting în cursul căruia au dat foc la un portret al preşedintelui american Donald Trump în formă de zvastică şi au intrat în conflict cu forţele de ordine, informează site-ul agenţiei Dpa.

691 afișări
Imaginea articolului Trump, în Filipine. Cel puţin 16 răniţi în cursul protestelor anti-Trump de la Manila/ Trump a discutat succint cu Duterte şi despre situaţia drepturilor omului

Cel puţin 16 răniţi în cursul protestelor anti-Trump de la Manila

Poliţia din Manila a folosit tunuri cu apă împotriva participanţilor la marşul anti-Trump de pe Bulevardul Taft, la şase kilometri depărtare de locul unde are loc summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila.

Cei aproximativ 1.000 de protestatari au reacţionat violent la acţiunile poliţiei, iar în urma ciocnirilor au fost răniţi atât demonstranţi, cât şi agenţi de poliţie.

Joel Coronel, şeful Poliţiei din Manila, a declarat că şase membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, în timp ce organizatorii mitingului au anunţat că au fost răniţi 10 protestatari, inclusiv doi care au fost transportaţi de urgenţă la spital după ce au fost loviţi în zona capului de poliţişti.

Protestatarii au dat foc la un portret de patru metri al preşedintelui american în momentul în care Trump era programat să aibă o întrevedere cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte.

Portretul, în formă de zvastică, simboliza "fascism, război şi jefuire", a declarat Renato Reyes Jr., secretarul general al formaţiunii de stânga Bayan, unul din organizatorii protestului.

Demonstranţii au strigat sloganuri antiamericane şi anticapitaliste, cerând retragerea forţelor militare americane din Filipine.

Totuşi, un sondaj recent al centrului de cercetare Pew arată că 69% din filipinezi au încredere că preşedintele Donald Trump va face ceea ce este corect în plan internaţional.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că are o "relaţie grozavă" cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, cu ocazia întâlnirii între cei doi lideri în cursul unui summit la Manila.

Casa Albă: Trump a discutat succint cu Duterte şi despre situaţia drepturilor omului în Filipine

Preşedintele american Donald Trump a discutat succint cu omologul său de la Manila, Rodrigo Duterte, despre situaţia drepturilor omului în Filipine în contextul controversatului război antidrog din această ţară, a anunţat Casa Albă, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Subiectul drepturilor omului a fost discutat succint în contextul luptei împotriva drogurilor ilegale în Filipine", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

În cursul unei întrevederi la Manila, cei doi lideri au discutat şi despre combaterea terorismului, inclusiv a reţelei extremiste Stat Islamic, dar şi despre relaţiile comerciale între SUA şi Filipine.

Întâlnirea celor doi a fost cel mai aşteptat eveniment ale summitului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila, organizaţiile pentru drepturile omului cerând lui Trump să abordeze subiectul presupuselor abuzuri comise de forţele de securitate filipineze în cursul războiului antidrog iniţiat de Duterte.

Peste 3.900 de filipinezi şi-au pierdut viaţa în urma războiului antidrog declanşat de Duterte, însă autorităţile afirmă că în cele mai multe cazuri a fost vorba de acţiuni de autoapărare ale forţelor de securitate după ce suspecţi înarmaţi s-au opus arestării.

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a afirmat despre Duterte că a făcut o "treabă nemaipomenită privind problema drogurilor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici