Tsipras l-a sunat pe Putin. Preşedintele Rusiei şi-a "exprimat susţinerea faţă de poporul grec"

Kremlinul anunţă că preşedintele Vladimir Putin a primit luni un apel telefonic de la premierul grec Alexis Tsipras, al cărui Guvern se află într-o cursă contra-cronometru pentru a ajunge la un acord de salvare cu creditorii, relatează The Associated Press în pagina electronică.

4118 afișări
Imaginea articolului Tsipras l-a sunat pe Putin. Preşedintele Rusiei şi-a "exprimat susţinerea faţă de poporul grec"

Alexis Tsipras si Vladimir Putin (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cei doi lideri au discutat despre rezultatul referendumului de duminică din Grecia şi despre "o serie de probleme privind continuarea dezvoltării cooperării ruso-greceşti", a anunţat Kremlinul.

În convorbirea cu Tsipras, Putin şi-a "exprimat susţinerea faţă de poporul grec în vederea depăşirii dificultăţilor cu care se confruntă ţara", potrivit preşedinţiei ruse.

Şeful celei de a doua cea mai mare bancă de stat din Rusia, VTB, a declarat în weekend că Rusia ar putea fi interesată să achiziţioneze active greceşti, în cazul în care acestea ar urma să fie privatizate.

Andrei Kostin a precizat că Moscova ar putea să fie interesată de porturi, aeroporturi, căi ferate sau companii din sectorul energetic.

Însă este puţin probabil ca Rusia să acorde Greciei împrumuturi, a subliniat şefuil VTB.

Pe de altă parte, Tsipras a discutat luni, la telefon, cu preşedintele Băncii centrale Europene (BCE) Mario Draghi, potrivit unor surse guvernamentale elene citat de ziarul francez Le Figaro.

De asemenea, şeful statului grec, Prokopis Pavlopoulos a discutat la telefon, luni înainte de prânz, cu preşedintele François Hollande.

Aceste discuţii au avut loc în timpul unei pauze a reuniunii liderilor tuturor partidelor greceşti, convocaţi de către Alexis Tsipras, sub egida preşedintelui Pavlopoulos.

Tsipras a discutat deja la telefon cu Hollande, duminică seara, după anunţarea victoriei taberei "nu" în referendumul prin care grecii au respins un plan european de salvare a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici