Turcia ameninţă că renunţă la acordul cu UE privind imigranţii dacă nu obţine eliminarea vizelor din octombrie

Turcia va renunţa la acordul cu Uniunea Europeană privind limitarea imigraţiei dacă cetăţenii turci nu vor primi, începând din luna octombrie, vize de călătorie în spaţiul comunitar, avertizează ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, într-un interviu acordat revistei Bild.

10332 afișări
Imaginea articolului Turcia ameninţă că renunţă la acordul cu UE privind imigranţii dacă nu obţine eliminarea vizelor din octombrie

Turcia ameninţă că renunţă la acordul cu UE dacă nu va obţine eliminarea vizelor din octombrie

"Noi depunem eforturi pentru a îndeplni toate condiţiile pentru integrarea europeană. Dar din partea Uniunii Europene primim doar ameninţări, ofense şi o blocadă totală. Mă întreb ce am făcut. De ce există această ostilitate la adresa Turciei? Priviţi acordul privind imigranţii. Avem prevederi în care este scris clar că din octombrie cetăţenii turci vor beneficia de eliminarea vizelor de călătorie. Iar dacă facem referire la aceste prevederi, vom avea reacţii vehemente. Dar UE nu va putea primi ceea ce are nevoie doar din partea noastră, fără ca Turcia să primească nimic în schimb", afirmă Cavusoglu.

Întrebat în mod specific dacă Turcia va renunţa la acordul cu UE privind imigranţii, şeful diplomaţiei de la Ankara a precizat: "Nu vreau să vorbesc despre cel mai rău scenariu, discuţiile cu UE continuă, dar fie aplicăm toate condiţiile acordului în acelaşi timp, fie renunţăm de tot".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici