TWITTER va fi redeschis în Turcia: Guvernul a ridicat decizia de blocare a accesului la reţeaua de socializare

Guvernul de la Ankara a ridicat joi decizia de blocare a reţelei de socializare Twitter, impusă în urmă cu două săptămâni după publicarea unor acuzaţii de corupţie ce îl vizau pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

199 afișări
Imaginea articolului TWITTER va fi redeschis în Turcia: Guvernul a ridicat decizia de blocare a accesului la reţeaua de socializare

TWITTER va fi redeschis în Turcia: Guvernul a ridicat decizia de blocare a accesului la reţeaua de socializare

Ministerul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor a anunţat în cursul după-amiezii redeschiderea accesului la platforma de microblogging Twitter pentru cei aproximativ 12 milioane de utilizatori turci.

"În conformitate cu decizia Curţii Constituţionale, măsura vizând blocarea accesului la site-ul Twitter.com a fost ridicată. Site-ul va fi redeschis utilizatorilor", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Interdicţia, decretată în plină campanie electorală de către premierul Recep Tayyip Erdogan, a provocat un val de critici, atât în Turcia, cât şi în străinătate.

Ridicarea interdicţiei a fost salutată de către internauţi şi Twitter, care s-a declarat "încurajată de vestea venită din Turcia".

Autoritatea turcă pentru telecomunicaţii (TIB) a blocat accesul la reţeaua Twitter în cursul nopţii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor intercepţii telefonice potrivit cărora ar fi implicat în fapte de corupţie.

La o săptămână după reţeaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, în urma difuzării pe Internet a înregistrării unei reuniuni confidenţiale care evocă o intervenţie militară turcă în Siria.

Accesul la platforma YouTube încă nu a fost redeschis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici