Ucraina a reluat operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi

Operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, a anunţat preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov în deschiderea şedinţei Camerei unice.

2517 afișări
Imaginea articolului Ucraina a reluat operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi

Ucraina a reluat operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele armate efectuează atacuri asupra bazelor şi bastioanelor teroriştilor", a declarat Turcinov, citat de Interfax.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat în noaptea de luni spre marţi că armistiţiul cu separatiştii nu a fost prelungit şi că forţele ucrainene vor "trece la atac".

Turcinov nu a oferit precizări cu privire la operaţiunile în curs, dar a spus că a obţinut aceste informaţii de la miniştrii Apărării şi Internelor, cu care s-a întâlnit marţi dimineaţa.

Însă pe teren situaţia părea neschimbată faţă de ultimele zile ale armistiţiului, marcat de numeroase incidente armate de care cele două părţi se învinovăţesc reciproc.

Cel mai grav incident raportat după expirarea armistiţiului s-a produs marţi dimineaţa la Kramatorsk, în regiunea Doneţk, unde tiruri de origine necunoscută s-au soldat cu moartea a patru persoane la bordul unui minibuz, potrivit administraţiei regionale, loială Kievului, citată de agenţia Interfax-Ukraine.

Presa ucraineană a scris că în noaptea de luni spre marţi au avut loc tiruri la Doneţk, însă jurnalişti AFP prezenţi în oraş au constatat marţi dimineaţa că situaţia era în continuare calmă, la fel ca şi pe drumul către alt bastion al rebelilor separatişti proruşi - Slaviansk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici