UE aşteaptă o "decizie strategică" a Iranului la negocierile pe tema programului nuclear

Uniunea Europeană cere Iranului să ia o "decizie strategică" în sensul obţinerii unui acord istoric definitiv pe tema programului nuclear iranian.

102 afișări
Imaginea articolului UE aşteaptă o "decizie strategică" a Iranului la negocierile pe tema programului nuclear

UE aşteaptă o "decizie strategică" a Iranului la negocierile pe tema programului nuclear

"O asemenea decizie ar marca debutul unui nou capitol în relaţia dintre Iran şi comunitatea internaţională", a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

"Sper că negociatorii vor ajunge la o soluţie diplomatică pe termen lung care să atenueze preocupările internaţionale", a adăugat Mogherini.

Secretarul de Stat american, John Kerry, va avea joi seară o întrevedere cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif.

Negocierile pe tema programului nuclear iranian, care au loc la Viena, se desfăşoară într-un "climat tensionat", un acord definitiv fiind "greu de obţinut", afirmă negociatorul rus Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti. "În situaţia actuală, dacă nu va exista un nou elan, va fi dificil să se ajungă la un acord" până la termenul-limită de 24 noiembrie, a afirmat Riabkov. "Discuţiile se defăşoară într-un climat tensionat, iar timpul trece", a adăugat Riabkov.

Secretarul de Stat american, John Kerry, sosit joi la Viena, a exclus posibilitatea acordării de noi concesii Iranului.

Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici