UE oferă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 500 de milioane de euro

Uniunea Europeană a aprobat miercuri o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru echipamente militare destinate forţelor armate ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European al Uniunii Europene.

216 afișări
Imaginea articolului UE oferă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 500 de milioane de euro

"Următoarele săptămâni vor fi decisive. În timp ce Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este crucial să continuăm şi să ne intensificăm sprijinul militar acordat Ucrainei pentru a-şi apăra teritoriul şi populaţia şi pentru a preveni noi suferinţe", a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, scrie CNN.

Cu cele 500 de milioane de euro suplimentare, asistenţa financiară totală din partea Uniunii Europene pentru forţele armate ucrainene se ridică la 1,5 miliarde de euro, se precizează în comunicat. Asistenţa financiară a fost aprobată prin intermediul Facilităţii europene pentru pace, "un instrument extrabugetar care sporeşte capacitatea UE de a acţiona ca furnizor de securitate la nivel mondial", potrivit site-ului Comisiei Europene.

Cele 500 de milioane de euro vor finanţa echipamente de protecţie personală, echipamente militare, combustibil şi truse de prim ajutor, se arată în comunicat. 

"Consiliul European cere Rusiei să înceteze imediat agresiunea militară pe teritoriul Ucrainei", se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici