Un atac asupra Aeroportului de la Kabul s-a încheiat, toţi autorii asaltului fiind ucişi

Un atac al insurgenţilor talibani asupra Aeroportului de la Kabul s-a încheiat joi dimineaţa, cei patru autori fiind ucişi, au declarat mai mulţi oficiali afgani. "Atacul s-a terminat, zona a fost eliberată de insurgenţi, iar toţi cei care au luat (aeroportul) cu asalt şi care s-au baricadat într-o clădire aflată în cosntrucţie au fost ucişi", a declarat pentru AFP Gul Agha Hashimi, directorul Poliţiei criminale de la Kabul.

286 afișări
Imaginea articolului Un atac asupra Aeroportului de la Kabul s-a încheiat, toţi autorii asaltului fiind ucişi

Un atac asupra Aeroportului de la Kabul s-a încheiat, toţi autorii asaltului fiind ucişi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adjunctul ministrului de Interne, însărcinat cu securitatea, generalul Ayub Salangi, a precizat într-un mesaj postat pe contul de Twitter, că cei patru atacatori au fost ucişi.

Potrivit altui oficial afgan, atacul viza aeroportul militar de la Kabul, unde sunt staţionate elicoptere aparţinând forţelor aeriene afgane.

Talibanii au revendicat atacul joi dimineaţa, prin intermediul lui Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt.

Zona ultrasecurizată a Aeroportului de la Kabul a mai fost ţinta unor atacuri din partea insurgenţilor.

La 3 iulie, trei rachete au fost trase în direcţia instalaţiilor aeroportului, fără să provoace victime. Însă mai multe elicoptere, inclusiv cel al preşedintelui afgan Hamid Karzaï, au fost avariate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici