Un avion american a căzut în mare în largul Japoniei

Un avion de vânătoare american F-15 a căzut în mare, marţi, în largul insulei japoneze Okinawa, dar pilotul ar fi reuşit să se catapulteze, a anunţat marţi paza de coastă niponă.

2190 afișări
Imaginea articolului Un avion american a căzut în mare în largul Japoniei

Un avion american a căzut în mare în largul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am trimis avioane şi vapoare în zonă după ce am primit un apel de ajutor la baza aeriană Kadena" din Japonia, o importantă bază militară americană din Oceanul Pacific, a explicat un oficial din cadrul pazei de coastă..

"Am aflat că pilotul, singur la bord, s-a putut paraşuta şi este nevătămat, agăţat de ceva" în mare, a adăugat el.

Baza Kadena este situată pe insula Okinawa (sud), unde se află peste jumătate dintre cei 47.000 de militari americani staţionaţi în Japonia. Populaţia locală se plânge adeseori de lipsă de securitate şi de problemele provocate de această prezenţă masivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici