Un Boeing 787 polonez a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Glasgow

Un Boeing 787 al companiei poloneze LOT a aterizat de urgenţă vineri dimineaţă pe aeroportul din Glasgow, din cauza unei "probleme tehnice", a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului scoţian, citat de AFP.

163 afișări
Imaginea articolului Un Boeing 787 polonez a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Glasgow

Un Boeing 787 polonez a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Glasgow (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Avionul, care efectua o cursă între Chicago şi Varşovia, "a aterizat fără probleme la ora (locală) 11.45", (13.45, ora României), a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că toţi cei 248 de pasageri au fost debarcaţi şi că avionul era în continuare examinat de serviciile de urgenţă ale aeroportului.

Acesta nu a oferit detalii despre natura problemei tehnice a aparatului de zbor.

Compania poloneză a precizat într-un comunicat că echipajul a "primit un mesaj generat de sistemul antiincendiu din compartimentul de bagaje".

"Conform regulilor de securitate, aparatul a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul cel mai apropiat pentru a efectua controale", a adăugat LOT.

În cursul acestor controale efectuate de pompieri, aceştia "nu au observat foc sau fum. Pasagerii au fost în permanenţă ţinuţi la curent de echipaj", a precizat compania aeriană, care intenţionează să folosească alt avion pentru a conduce pasagerii la destinaţie.

Un purtător de cuvânt al Boeing nu a furnizat alte detalii. "Suntem la curent cu faptul că LOT a trebuit să deturneze un 787 spre Glasgow. Lucrăm cu clientul nostru pentru a evalua situaţia", a explicat el.

Intrat în serviciu în 2011, după o întârziere de trei ani, Boeingul 787 a acumulat mai multe probleme tehnice de la lansarea sa.

Incidentele cele mai serioase au avut loc în ianuarie 2013, cu două cazuri grave de supraîncălzire a bateriilor litiu-ion survenite întâi la un avion la Boston, în Statele Unite, apoi în Japonia, în urma cărora un aparat al companiei All Nippon Airways (ANA) a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici